کد مطلب : 2613
بازدید از مطلب: 1085
بازدید از مطلب: 1085
شهردارِ سابقِ «شیراز» مهمانِ مدیران و فعالان اجتماعی شهر «لار»
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر لار، «حیدر اسکندرپور» شهردار سابق شیراز و «داریوش ستایشگر» مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری شهرداری شیراز دوشنبه ۱۹ اردیبهشتماه به مناسبتِ روز لارستان، مهمانِ شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر لار و جمعی از فعالان اجتماعی شهر بودند.
شهردار سابق شیراز در این نشست گفت:
بافتِ تاریخی شهر لار که امروز بازدید کردیم برایم بسیار جذاب بود و آمادهایم تا تجارب خود در شهرداری شیراز و اتفاقاتی که در بافت تاریخی آن رقم خورد را با شما درمیان بگذاریم.
ازجمله کارهای مهم ما در شهرداری شیراز، ایجاد «شهرداری الکترونیک» بود که پس از مدتها در این دوره به سرانجام رسید و باعث شد درصد زیادی از مراجعاتِ حضوری و نارضایتیهای مردم کاهش یابد.
ما در سیستمهای مرسومِ شهرداری گاهی برای یک استعلام ساده شهروندان را میشکنیم و مجبور میکنیم بارها بیایند و بروند؛ مثلا در شهرداری شیراز سالانه ۱۲۰ هزار مراجعه حضوری داشتیم که ۸۵ درصد برای اخذ استعلام و از این تعداد ۷۵ درصد یعنی ۵۶ درصد کل مراجعات برای استعلام آپارتمانِ مسکونی بود اما با روش جدید ۶۰ هزار مراجعه به شهرداری کمتر شده است.
مراد ما از ایجاد شهرِ انسانمحور براساس تجاربی بود که از کلانشهرهای بزرگ دنیا آموختیم و اینکه مدتهاست غالب آنها رقابت ناسالمِ ساختن تقاطعها و مسیرهای سواره بزرگ را ترک کرده و «پیادهمحوری» را انتخاب کردهاند. با مدیریت هوشمند ترافیک و با استفاده از مترو، تراموا و دوچرخهسواری نیز سعی میکنند مشکل ترافیک را حل کنند. برای نمونه «صادق خان»، شهردار لندن برنامه پنج ساله خود را ایجاد «زندگی پیاده» در مرکز این شهر اعلام کرد.
امروزه با افزایش قیمت زمین، متراژ آپارتمانها کم و کمتر میشود و همین امر میتواند مشکلات روحی زیادی را برای شهروندان ایجاد کند لذا منِ شهردار باید بتوانم بخشی از محدودیتهای آنها را در محیط شهر رفع کنم و باید بجای پارکسازی با تعریف مرسوم به سمت ایجاد فضاهایی برویم که برای تمام اعضای خانواده و تمام سِنین قابل استفاده و مفرح باشد. مثلا فضاهایی که بتوان همزمان در آنها مسیرهای پیاده، مسیر دوچرخه، زمینهای ورزشی، بازی و فضاهای بصری چشمنواز داشته باشیم.
آرامشی که در بافت تاریخی شهرها و ازجمله همین شهر لار دیده میشود متاثر از اجرای باحوصله و توجه به جزئیات در معماری است برعکس امروز که حتی اگر طراحیها خوب باشد در اجرا خوب عمل نمیکنیم.
همین مسجد چهاربرکه لار به جرات میگویم اگر خوب تبلیغ شود قابلیت دارد به شاخصه معماری در کشور و جهان تبدیل شود.
برای ازبین بردن ناهنجاریها، رفتارهای صرفا قهری جوابگو نیست و باید دراین محیطها توسعه آورد. در گذشته کوچه هفتپیچ شیراز بسیار تاریک و ناامن بود اما حالا بیایید و ببینید چه فضایی در آن ایجاد شده است. همین کارها را میتوان در شهر لار هم اجرا کرد. همین باغ نشاطی که دارید میتواند به مرکزی برای تجمع و تفریح جوانان تبدیل شود.
دکتر ستایشگر، مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری شهرداری شیراز نیز در این نشست گفت:
شهر لار داشتههای منحصر به فردی دارد که شبیه هیچ جای دیگری نیست لذا نباید یک مدل از شهرهای دیگر را عینا اجرا کرد و باید به شعار «لار مثل لار است» توجه کنید.
پیش از هرچیز باید به فرهنگ مردم یعنی باور، احساسات و عواطف آنها توجه کنیم. یک لاری باید بتواند به شهر خود افتخار کند؛ باید به بازار قیصریه با تاریخ ۱۱۰۰ سالهاش افتخار کند و این کاری است که باید شورا و شهرداری انجام دهند.
بحث ایجاد آرامش در شهر را جدی بگیریم. ما سومین کشور عصبانی جهانیم؛ مدیریت نازککاری در شهر لار را جدیتر بگیریم. لذت و رضایت مردم در توجه به همین جزئیات است. مردم به نمای خاکآلود، اتوبوس کثیف و تکلبههای شکسته شده توجه میکنند. امروز در ورود به بازار قیصریه پیش از هرچیز ایرانیتهای نازیبای ورودی توجه ما را جلب کرد!
طبق تئوری «پنجره شکسته» اگر پنجرهای در خانهای شکسته شود بعد مدتی پنجره کِنار آن نیز میشکند و به مرور کل ساختمان کُلنگی میشود؛ در شهر هم همینطور، اگر اشکالی در شهر باشد و رفع نشود این مشکلات اضافه میشوند.
برای استفاده از «آیتی» باید ابتدا زیرساختها را فراهم کنیم. باید فرایندها را شناخت و اصلاح کرد. بدون توجه به زیرساختها «آیتی» شما را از آنچه هستید «آنچهتر» خواهد کرد!
نظام اداری و تخصصی را فدای برخی عبارات مثل «مردمداری» و «تعامل» نکنیم! بهتر است بساط «چانه زنی» را جمع کنیم تا تکلیف مردم روشن باشد.